• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • in4

Projektas: butas “Vertikaliu ritmu”

Metai: 2019

Stadija: realizuotas

Vieta: Vilnius

Plotas: 65kv.m

Projekto autorė: Laura Krivienė

Nuotraukų autorius: Leonas Garbačauskas

 

LT

Interjero užduotis - suprojektuoti butą laikinai nakvynei, todėl erdvių zonavimu siekta išlaikyti maksimaliai atviras buto erdves atsisakant spintų kiekviename kambaryje ir paliekant kuo atviresnes erdves žmogui. L formos koridoriuje formuojamas dvifunkcinis medienos tašelių apdailos kubas, tam kad vienintelė bute esanti spinta pranyktų tapdama sienos dalimi, o koridoriaus siena liktų apsaugota nuo dėvėjimosi. Butas įsikūres netoli sostinės senamiesčio kas įtakojo interjero stilistikos pasirinkimą - modernios klasikos ir minimalizmo samplaika. Minimalizmas diktuoja kokia turi būti funkcija ir proporcija, forma ir medžiagiškumas, todėl buvo ieškoma modernios klasikos elementų, kurie derėtų su minimalizmo principu. Interjere pasirinkta derinti neutralias spalvas ir aiškias formas kartu su elegantiškais elementais, tokiais kaip veliūro audiniu, sienų apvalais ir bronzos akcentais.

EN

Interior design task - make a project of apartment for a temporary accommodation, hence the aim was to create a large space leaving just one wardrobe in L shape hallway which is hidden under wooden strips and merge with a wall decorated with the same wooden details. This wooden details effect was designed with the purpose to make wardrobe invisible in space and protect wall from wear. Apartment is located near the old city of Vilnius. Location helped to determine interior style which is mix of modern classic  and minimalism. Minimalism dictates function and proportion, shape and materials, hence it was aiming to find such modern classic elements which would suit with minimalism principle. It was chosen to combined neutral colors and basic shapes with elegant elements such as velours fabric, wall molding and bronze details.